Inspiratie Prijs

Landelijke 'Inspiratieprijs' voor (jongeren)EHBO-vereniging BergOss
Inspirai prijs EHBO BergOss

BERGHEM/OSS - De (jongeren)EHBO-vereniging BergOss, bestaande uit 36 gediplomeerde leden variërend in leeftijd van 13 tot en met 50 jaar, ontving als club begin deze maand de Inspiratieprijs 2017 van het Oranje Kruis. Toch wel vrij onverwacht, blikt voorzitter Astrid Kerkhof met blij gemoed terug. 

 

,,De jury bleek nogal onder de indruk van de wijze waarop wij ons als jonge vereniging inzetten om vooral jongeren op te leiden tot professionele, gediplomeerde hulpverleners. Die prijs kregen we ook voor de creativiteit, innovatie en het enthousiasme waarmee de lessen gegeven en gevolgd worden. Zo deden onze jongeren dit jaar mee aan een afgeleide versie van EHBO, Eerste Hulp bij Drank- en Drugsincidenten in het uitgaanscircuit, van Novadic Kentron."

 

Kerkhof durft gerust te stellen dat de vereniging, die ze in 2015 oprichtte, in de wereld die eerste hulp heet het predicaat 'vooruitstrevend' mag dragen. ,,We leiden soms op een ongebruikelijke manier op, halen de eerste hulp uit de suffige sfeer: dat spreekt veel jongeren kennelijk aan."

 

Brabants Dagblad, Mari van Rossem 13-11-17